En Kvinna – Ett liv

Foto: Oskar Laring

Tänk att de dagar som passerat var mitt liv…Att livet som jag gick och väntade på, fanns där omkring mig hela tiden…

Följ med på en resa genom livet

Från den lilla flickan, till den gamla kvinnan. Om valen och vägarna vi tar, eller kanske inte tog?

Om att duga som den vi är. Att räcka till. Som dotter, flickvän, mamma, vän, kollega och fru.

Genom humoristiskt allvar, i sång, text och dans skapar Sara Englund ”En kvinna – Ett liv”.

En kvinna ni kanske känner, ett liv ni kanske har levt…

Saras tankar om ”En kvinna – Ett liv”

Jag är övertygad om att vi alla föds med ett öppet positivt sinne, fria från yttre påverkan och utan förutfattade meningar. Men i mötet med livet formas vi på olika sätt. Allt för ofta blir vi mer eller mindre den omgivningen förväntar att vi ska vara. Ju mer jag började fundera utifrån detta och betrakta människor i min omgivning, insåg jag att det flesta, oavsett ålder har en inre pågående konflikt i livet, som handlar om; vad vill Jag och vad förväntas Jag vilja?

Mycket i våra liv handlar om att passa in, hitta sin plats, utan att tappa bort sitt sanna jag. Varje ålder har sina problem och frågeställningar. På samma sätt som en 15-åring försöker hitta sig själv och sin identitet bland kompisar, försöker kanske 35-åringen hitta sig själv som mamma och 65-åringen sig själv som pensionär och mormor…Cirkeln sluts någonstans i början och i slutet. Då, om inte förr, hittar man förhoppningsvis tillbaka till den där inre kärnan, som är en själv!?


En kvinna- Ett liv 2011               Foto: Oskar Laring

 

För mig blev det också en spännande utmaning att försöka gestalta så många olika åldrar, som jag själv ännu inte har upplevt.
Från början trodde jag att målgruppen till En kvinna – Ett liv, främst skulle vara kvinnor i övre medelåldern. Ju mer jag spelade insåg jag dock att de flesta, ung som gammal, man som kvinna, kunde hitta igenkännings- och beröringspunkter. Kanske, den En kvinna – Ett liv är en föreställning som just visar EN kvinna i ETT liv. Föreställningen säger egentligen inget nytt och banbrytande utan visar bara på ett mycket ärligt och känslosamt sätt hur livet kan vara.

Praktisk fakta

Längd: 60min

Scen/Ljud/Ljus: (Baserat på föreställningarna på Stadsteatern. Detta kan anpassas efter behov) Ca 3x5m scen. 16 st. PAR 64 (8 st med scroller) (CP62) 1000w, 3 st. Strand S/L 25/50 GR. 575w /profilstrålkastare), 4 st. Prelude 16/30 (profilstrålkastare), 4 st. SGM Giotto spot 400. PA-system + 3 myggor. Förstärkning för piano. Medhörning och högtalare ut. Möjlighet att spela upp ljudupptagning via cd-skiva eller USB.

Publik:Passar på mindre och intimare scener (150 pers.) men också på större scener där det finns närhet till publiken.

För mer detaljerad information och förfrågning/bokning kontakta Sara här